Bekken massage

Iedereen heeft zo zijn plekken waar je snel last van krijgt, bijvoorbeeld als je moe bent of gespannen. Voor een groot aantal mensen is dat de onderrug. Een massage specifiek gericht op dit gebied van het bekken werkt ontspannend en verlichtend.

Het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam. Men is er vaak niet van bewust, maar klachten aan het bekken kunnen voor vervelende situaties zorgen in de rest van ons lichaam.

Een bekkenmassage, wanneer kies je hiervoor?

Het bekken is een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Je zou kunnen zeggen dat je bekken je basis is.

Het bekken draagt de daarboven gelegen organen. Anatomisch gezien is het een complex gebied met veel banden, pezen, zenuwen en spieren die de taak hebben ons bekken en heupen sterk, stabiel en bijeen te houden.

De spieren in het bekken staan aan het begin van al onze bewegingen: zitten, lopen, staan, buigen, draaien en bukken.

In het bekken worden de bovenste en onderste spieren van het lichaam met elkaar verbonden. Je rechte buikspier “start” bijvoorbeeld vanuit uw bekken, maar ook de spieren aan de binnenzijde van uw bovenbeen zijn er mee verbonden.

Door alle bewegingen en kracht die er op het bekken en de heupen rust wordt hier veel spanning opgebouwd, al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Alleen al het verminderen van de spanning in dit deel van je lichaam kan voordeel opleveren voor de overige functies in je lichaam.

Bekkenmassage werkt positief bij:
– Lage rugklachten en buikklachten
– Spanning in het bekkengebied door bijvoorbeeld een bevalling of keizersnede
– Aanhoudende pijn in het bekken
– Rusteloze benen
– Slaapproblemen

Net als bij alle massages zorgt ook de bekkenmassage voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en een ontspannen en los gevoel na afloop.