Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Massage Praktijk Baltzer biedt u ook natuurgeneeskundige behandelingen aan. Tijdens een natuurgeneeskundige behandeling worden verschillende therapeutische werkvormen gecombineerd zodat lichaam en geest zo compleet mogelijk worden behandeld.

Wat is natuurgeneeskundige therapie

Natuurgeneeskundige therapie is in Nederland een verzamelnaam voor diverse vormen van alternatieve therapie. Ik geef liever de voorkeur aan de naam complementaire therapie, aangezien in mijn visie deze therapieën een goede en effectieve aanvulling op de reguliere geneeskunst zijn en niet een vervanging hiervan.

De behandelvorm waarmee ik werk is Massagetherapie

Een therapeutische massage is gericht op het verlichten van diverse lichamelijke klachten. Hierbij maakt de massagetherapeut gebruik van diverse oosterse en westerse massagetechnieken, zoals bindweefselmassage, triggerpointmassage, cupping therapie, voetreflexmassage en sportmassage.

Een therapeutische massage is een holistische behandeling, dit betekent dat de massagetherapeut lichaam en geest ziet als een geheel, waardoor er tijdens een behandeling gekozen kan worden om naast diverse massagetechnieken gebruik te maken van andere technieken, zoals ontspanningsoefeningen.

Natuurgeneeskundige behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars. Kijk voor meer gedetailleerde informatie bij Vergoedingen.

Bindweefsel massage

bindweefsel-massage-3

Cupping therapie

cupping_1

Voetreflex therapie

voetreflex-therapie-4

Shiatsu massage

shiatsu-massage

Manuele Lymfe Drainage

mld-02

Fibromassage®

fibro-1

Triggerpoint therapie

triggerpoint-1