Ontspannings massage

Voelt u zichzelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Maar ook als u verder prima in uw vel zit, kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. Kortom, ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.

De gemoedstoestand ‘stress’ leidt niet altijd tot klachten. Maar als u vaker te maken hebt met stressvolle situaties, kan het teveel aan spanningen zich vastzetten in de spieren. Dit openbaart zich per persoon verschillend; de één krijgt last van de nek, de ander ervaart een pijnlijke schouder of er ontstaat hoofdpijn (soms alleen in het weekend). Herkenbaar? Bij Massage Praktijk Baltzer kunt u terecht om de spieren los te laten masseren. Of voorkom klachten door u met regelmaat te laten masseren.

Ook zult u merken dat u met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Als het vooral om de algehele ontspanning gaat, is een massage van het hele lichaam een voor de hand liggende keuze. Hierbij kan eventueel wat extra aandacht gegeven worden aan plekken met problematische spieren.

Bij een ontspanningsmassage staat de ontspanning centraal. De handgrepen bij deze vorm van massage worden op een rustig tempo uitgevoerd, dit om volledige ontspanning te creëren. Door volledige ontspanning te bewerkstelligen verdwijnen stress en vermoeidheid en krijgt u nieuwe energie. Hierdoor kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. “spanningshoofdpijn”, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht.