Wie is Hans Baltzer

Mijn naam is Hans Baltzer. Ik ben geregistreerd als Shiatsu therapeut. Shiatsu gaat uit van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Ik ben altijd bezig geweest met sport en daardoor ben ik mij meer gaan interesseren in spieren en bindweefsel en wat die allemaal voor een invloed kunnen hebben op mensen.

Sinds 1996 ben ik gediplomeerd sportmasseur en geregistreerd licentiehouder van het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS).

In 2020 ben ik geslaagd voor het diploma Shiatsu therapeut. Ik kan nu nog meer de combinatie tussen de Westerse en Oosterse zienswijze in de praktijk brengen.

Mijn behandelingen worden gedaan vanuit een holistische visie, dat wil zeggen dat ik lichaam en geest als één onlosmakelijk geheel zie. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar het lichaam, maar ik kijk ook naar o.a. de psyche, de emoties en de gedragspatronen van de cliënt. Ik kijk ook naar de mens achter de klacht.

De Oosterse Geneeswijze is bedoeld om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te vergroten. Ieder lichaam is namelijk in staat om zichzelf te genezen, alleen heeft dit soms extra hulp nodig. Je wordt  als ‘geheel’ bekeken en niet alleen de klacht of ziekte. Dus hoe je emotioneel, fysiek en geestelijk ervoor staat.

Ik ben in het bezit van het diploma Medische Basis Kennis en het diploma Psychosociale Basis Kennis.
Ik ben als Shiatsu Therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging  VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) en de overkoepelende organisatie RBCZ (Registers Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Deze vakorganisaties houden de vakkennis van hun leden op peil. Ieder lid is verplicht zich regelmatig bij te scholen. Hierdoor bent u als cliënt verzekerd van vertrouwde, gedegen zorg en advies.
Voor meer informatie over deze beroepsvereniging zie www.vbag.nl , www.rbcz.nu .

VBAG logo

Ik volg met regelmaat opleidingen en bijscholingen om mijn kennis bij te houden en nog verder te verdiepen. Het menselijk lichaam en dan met name de vele voordelen van de behandelingen blijven mij verbazen.

Het blijft voor mij inspirerend dat mensen door middel van massage zich bewuster worden van hun lichaam en zo dichter bij zichzelf komen. Ik verbaas me nog vaak over de resultaten die ik boek met deze eenvoudige maar wel natuurlijke benaderingswijze. Professionaliteit, aandacht, rust en uitwisseling zijn voor mij belangrijke begrippen.

Door het toepassen de Shiatsu technieken in combinatie met andere behandelvormen richt ik  mij met name op de mensen, die door allerlei redenen last hebben van rug-, nek- en hoofdpijn en andere soorten hedendaagse lichamelijke ongemakken. Hierin heb ik mij de afgelopen jaren verder gespecialiseerd door aanvullende opleidingen, specifiek op deze probleemgebieden.

Daarnaast geef ik ontspanningsmassages, waardoor mensen meer tot rust komen, stressvrij kunnen worden. Hierdoor komen het lichaam en bewustzijn tot rust en zal men zich weer beter in zijn/haar vel gaan voelen.

Natuurlijk kunnen sporters met hun blessures en voorbereidingen en post-activiteiten ook bij mij terecht.